Uw Ergotherapeuten:

Karen Snel:
Karen-snel

Mijn naam is Karen Snel, ik ben in 2003 afgestudeerd aan de opleiding Ergotherapie van Hogeschool Zuyd in Heerlen.

In 2006 ben ik gestart met de praktijk in Didam en in 2010 is daar er een locatie in Tolkamer bij gekomen. Het gebied van mijn praktijk ligt verspreid over Montferland en de Liemers.

Binnen de praktijk heb ik mij op verschillende vlakken gespecialiseerd;
2007 ergotherapie bij ziekte van parkinson (parkinsonNet)
2009 activiteitenweger (onder- en overbelasting)
2011 ergotherapie bij dementerende oudere en matelzorger
2011 ergotherapie bij COPD (chronische longaandoening)
2014 ergotherapie bij multiple sclerose (MSZorg NL)

Mijn drijfveer binnen de ergotherapie is in te kunnen spelen op de steeds wisselende vragen van cliënten, op een manier die bij de cliënt past. Op deze manier is mijn werk nooit hetzelfde, bij iedere beperking en persoon hoort een andere behandeling.

Vaak zit dankbaarheid van cliënten in de oplossing van kleine dingen die zo normaal lijken, maar een verrijking zijn als zij deze weer kunnen uitvoeren of wanneer de klachten beduidend verminder worden. Dit optimaliseren van uw mogelijkheden en behandelen van uw hulpvraag is wat het vak als ergotherapeut zo leuk maakt!

Elke Stoehrer:

Elke is in 2015 afgestudeerd en werkt sinds februari 2017 als zelfstandig ondernemer voor de praktijk als ergotherapeut.
Elke’s intresse ligt in het behandelen en begeleiden van volwassenen en ouderen om de zelfstandigheid zoveel mogelijk te optimaliseren, zodat mensen zolang mogelijk in de vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Hierbij kan gedacht worden aan opnieuw of anders leren uitvoeren van handelingen, maar ook de begeleiding en adviezen van de mantelzorger.


Maud Koopmans:

Maud is in 2008 afgestudeerd aan Hogeschool Arnhem Nijmegen in Nijmegen. Maud werkt sinds december 2017 als zelfstandig ondernemer in de praktijk als ergotherapeut.
Maud werkt sinds 2008 in de ouderenzorg en eerste lijn waardoor zij veel ervaring heeft met het optimaliseren van zelfstandigheid van mensen die belemmeringen ondervinden in het dagelijks functioneren. Langer zelfstandig thuis blijven wonen, kan bereikt worden met de inzet van de ergotherapie door handelingen opnieuw of anders aan te leren, of begeleiden en adviseren van de mantelzorger..
Maud gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van parkinson en dementie en de begeleiding van hun mantelzorgers.

Marieke Ribbers:

Mijn naam is Marieke Ribbers, ik ben in 1977 geboren te Groenlo. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de opleiding ergotherapie te Amsterdam. Na 10 jaar gewerkt te hebben bij een grote organisatie in de ouderenzorg, zowel intra als extramuraal heb ik in september 2012 mijn baan verruild voor een freelancebaan bij 1e lijns praktijken .
Specialisatie:
– Ziekte van Parkinson (aangesloten bij parkinsonNet)
– Ergotherapie bij mensen met dementie en hun mantelzorgers (EDOMAH)
– Adviseren aan mantelzorgers

Mandy Brandts-Vierwind:

mandy

Mijn naam is Mandy Brandts-Vierwind, geboren en getogen in Didam. Samen met Vincent en onze kinderen, Pam en Ward, woon ik in Didam en ben ik daar ook werkzaam.

Als ergotherapeut ben ik ruim 17 jaar werkzaam. In de beginjaren in een praktijk in Duitsland, waar ik breed ervaring heb opgedaan binnen de ergotherapie bij zowel kinderen, volwassenen als ouderen. Vervolgens heb ik besloten om terug te keren naar het Nederlandse arbeidsproces en me verder te verdiepen in de ouderenzorg.

Bij Attent Zorg en Behandeling werk ik in de regio Arnhem-Velp-Elst en heb ik me gespecialiseerd in de complexe ouderenzorg: intensieve verpleeghuiszorg, revalidatie, dementerende ouderen en thuiszorg.

De zorg verandert en vindt meer plaats bij de mensen thuis, dit is een van de redenen om vanuit de praktijk bij mensen thuis te gaan werken.